FAQ – Let’s talk business!

GEBOORTEKAARTJES

Voor een geboortekaartje raad ik aan om rond de 25-30 weken zwangerschap met het geboortekaartje te beginnen. Zo is er tijd genoeg voor het ontwerp, een proefdruk en het schrijven van de enveloppen. Zodra het kaartje klaar is, is het wachten totdat de baby er is. Dan hoeven we alleen nog maar de geboortegegevens aan te passen en kan het kaartje naar de drukker.
En mocht je kindje eerder komen dan verwacht, dan is het kaartje al klaar! 

Het ontwerpen van een geboortekaartje verschilt per klant en ontwerp. Houd rekening met 2-5 weken.

Nee, om de kwaliteit van mijn ontwerpen te waarborgen zorg ik ook voor het drukwerk. Uiteraard kan er altijd een proefdruk gemaakt worden zodat je al kunt zien dat er goede kwaliteit geleverd wordt.

Nee, om mijn ontwerpen zoveel mogelijk te beschermen lever ik geen lettertypes of bronbestanden aan.
Mocht je een ontwerp ergens anders voor nodig hebben dan kan ik dit in overleg in het gewenste formaat/bestand aanleveren.

Ja, ik doe ook spoedaanvragen. Echter zit hier wel een meerprijs aan verbonden. Stuur gerust een mail of bel even om de mogelijkheden te bespreken.

Als je de offerte hebt goedgekeurd, doe je een aanbetaling van  € 200,00 en dan ga ik voor je aan de slag. Als je het ontwerp hebt goedgekeurd, betaal je het resterende bedrag en zet ik het drukproces zo snel mogelijk in gang.

Ja, dat is mogelijk. Een eerste proefdruk is gratis, maar meerdere proefdrukken zijn mogelijk tegen een kleine onkosten vergoeding.

Ja, de enveloppen lever ik altijd tegelijk met de proefdruk, zodat je tijd genoeg hebt om deze op je gemakt te schrijven in je verlof. Mocht je ze nog eerder willen, dan is dat ook geen probleem.

Ja, je krijgt het lint los mee geleverd en er zitten twee gaatjes in het kaartje. Je bent ongeveer 1 minuut per kaartje bezig met strikken.
Mocht je willen dat ik de strikjes voor je strik, dan kan dat. Informeer hier even naar.

Ja, bij de kaartjes met een foto en paperclip is de prijs inclusief foto en paperclip. Je levert de foto zelf aan. Mocht ik hem nog mooier kunnen krijgen, dan bewerk ik hem. Uiteraard stuur ik hem dan eerst weer even op, om te laten zien hoe hij geworden is. Bij akkoord laat ik de foto’s drukken. Deze moet je zelf nog met de paperclips bevestigen aan de kaartjes.

Ja, dat is mogelijk. Stuur de afbeeldingen van de twee kaartjes door en laat weten wat je graag van welk kaartje zou willen.

Ja dat is tegen een kleine meerprijs zeker mogelijk.

Ja, dit kan. Maar hou er rekening mee dat als je later bijbesteld de opstartkosten van de drukker weer opnieuw in rekening worden gebracht. De kaarten zijn dan relatief duurder. Het is daarom verstandiger om +/- 25 kaartjes meer te bestellen dan op je adreslijst. Voor enveloppen is het geen probleem om later nog meer te bestellen. 

De gegevens ontvang ik het liefst via de mail. Zet hierin alle geboortegegevens die op de kaart moeten komen. Ik pas de kaart aan en stuur hem nog een keer op te controle. Bij akkoord stuur ik een bevestiging naar de drukker. Controleer goed alle gegevens, na akkoord kan er niks meer aangepast worden. Ook ligt de verantwoordelijkheid van een typ of taalfout dan niet meer bij mij. 

Als het geboortekaartje en de envelop samen minder dan 20 gram wegen, dan heb je maar 1 postzegel nodig. 

Vanaf het moment dat jullie akkoord hebben gegeven tot aan het moment dat ik ze op de post doe zit bij een kaartje zonder goudfolie of preeg zijn ze normaal met 4-6 werkdagen bij mij binnen en met spoed 2-4 werkdagen. 

En met goudfolie of preeg normaal 5-7 werkdagen en met spoed met 3-5  werkdagen.

Als je voor 11.00 uur akkoord hebt gegeven, dan telt dezelfde dag nog mee als productiedag.
Als ik ze binnen krijg controleer ik alles altijd nog één keer goed en dan stuur ik ze dezelfde dag op of jullie kunnen ze komen halen. Let wel, dat als ze met de post komen, dan is het mogelijk dat er bij PostNL vertraging is. 

Dat kan zeker. Daar is de proefdrukken voor 🙂
Stuur een mail naar info@maudterbeek.nl en geef aan wat je graag aangepast zou willen hebben.
ALGEMEEN

– Branding opzetten
– Logo + Huisstijl ontwerp
– Concepten bedenken
– Creatieve ideeën
– Illustraties
– Folders/ posters
– Magazines / Brochures
– Social media
– Drukwerk bestellen/adviseren
– Flexibel beschikbaar
– Langdurige + korte projecten
– Werkzaam vanaf eigen locatie of vanaf locatie klant

Wat je het beste kunt doen is (bijvoorbeeld op Pinterest) een klein moodboard te maken. Dit mogen ook gewoon losse afbeeldingen zijn van wat jij mooi vindt. Denk hierbij aan lettertypes, kleuren of stijlen. Ook kun je voorbeelden sturen van wat je juist niet mooi vindt, dan houd ik ook daar rekening mee 🙂

Kijk bij werkwijze, daar staat het proces beschreven.

De prijzen worden zichtbaar als je op het desbetreffende kaartje klikt bij geboortekaartjes

0 t/m 20 gram is 1 postzegel
20 t/m 50 gram is 2 postzegels

Ja, dat is mogelijk.
Standaard zet ik mijn logo heel klein, met de helderheid laag op het kaartje. Hiervoor zit al een korting van €0,25 per kaartje mee gerekend in de prijs. Op het moment dat je de proefdruk krijgt zie je hoe het eruit komt te zien. Mocht je dat toch liever niet willen, dat kan. Dan vervalt de korting van €0,25 per kaartje. 

TROUWKAARTEN

Voor een trouwkaart is het gewenst om 10-12 weken voor het huwelijk de trouwkaarten op de post te doen.
Je moet rekening houden met een paar correctierondes, proefdrukken en het verzamelen van alle informatie die op de kaart moet, dus ik raad aan om +/- vijf maanden van te voren te beginnen met de trouwkaart. Voor een Save The Date is het gewenst om deze minimaal één jaar van te voren te sturen. 

Ja, dat is zeker mogelijk. Geef van te voren aan hoeveel versies je nodig hebt, en of er eventueel tekstwisselingen nodig zijn, dan kan ik dit opnemen in de offerte. Een tekstwisseling is mogelijk tegen een kleine meerprijs.

Het ontwerpen van een trouwkaart verschilt per klant en ontwerp. Houd rekening met 3-6 weken. Het is altijd mogelijk om last-minute nog tekstuele aanpassingen te doen.

Naast de trouwkaart ontwerp ik ook:
– save the date
– naamkaarten
– menukaarten
– 
logo van de namen
– bedankkaarten, e.d.

GRAFISCHE TERMEN

Pregen is een hoogdruktechniek, zonder drukinkt, waarbij het model in het papier wordt geperst en er een verhoogd of verdiept beeld ontstaat.

Bij foliedruk komt de druk komt tot stand door middel van een magnesium cliché of messing stempel. Het drukproces vindt plaats bij een temperatuur van ongeveer 130 graden Celcius. Onder invloed van warmte laat de folie los van de drager en hecht zich aan het te bedrukken materiaal. Er is een grote variatie aan foliesoorten beschikbaar, zoals goudfolie, zilverfolie, holografische folie enz.
Het resultaat is een hoogglanzend metallic folie element met een voelbaar verhoogd preegeffect.

Stond je vraag er niet tussen?
Voor meer of andere informatie kun je altijd even een mailtje sturen naar info@maudterbeek.nl of via het contactformulier onder elke pagina van een geboortekaartje.